torsdag 5 december 2019

Julkalenderbloggstafett 5:e december - Jag minns när jag läste...

Jag minns när jag för första gången läste en första bok i en serie och fastnade TOTALT. Det var ganska nyligen, eller det beror på hur man ser det, ganska exakt för ett år sedan. Då läste jag Röd drottning av Victoria Aveyard. Jag fastande från första sidan och läste andra boken direkt efter att första boken var slut. Nu har det dröjt innan jag läst den tredje boken och den står fortfarande oläst i bokhyllan. Men i mellandagarna när jag tröttnat på julböcker kommer jag att läsa den! Innan jag startade bloggen hade jag läst max 10 böcker själv i mitt liv. Mamma och pappa läste högt för mig länge, nästan in i tonåren. Jag har alltid gillat att lyssna på böcker. Läsa själv sa sjuåriga Emma bestämt nej till. Men när jag läste Röd drottning insåg jag att böcker och läsning verkligen är något för mig.
På senare år har läsningen betytt väldigt mycket för mig. Speciellt när jag reser till andra världar och Victoria Aveyards värld har en speciell plats i mitt hjärta. Just för att det var den första serien jag läste och verkligen fastnade för.
Och just eftersom denna fastnade i mitt hjärta är det dessa böcker jag valt att minnas tillbaka till i denna julkalenderbloggstafett!

Igår var stafettpinnen hos Mina skrivna ord som mindes tillbaka till boken Tusen och en natt och imorgon är den hos Snowglitter books.9 kommentarer:

 1. Jag läste Röd drottning 2015 vill jag minnas, jag tyckte om den! Av någon anledning läste jag aldrig vidare i serien, det kanske var en tid då det utkom flera "liknande" böcker som gjorde mig lite mätt på den typen av bok. Men jag minns som sagt Röd drottning som en fullpott :)

  SvaraRadera
 2. Jag läste Röd drottning för några år sedan och minns att jag gillade den, men jag är så dålig på att läsa klart serier så det har inte blivit att jag forsatt än!

  SvaraRadera
 3. Vad kul att du har en speciell bokserie att minnas, som fick dig att börja läsa böcker på allvar.

  SvaraRadera
 4. Härligt att ha en speciell bok som ledde dig in till läsa-själv-intresset! :D

  SvaraRadera
 5. då har du något trevligt att se framemot!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att bloggen fått dig att börja läsa mycket mer! Jag har inte läst Röd drottning men har sett den i flödena. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. De där första serierna är speciella! Jag har läst första delen i den här serien också faktiskt :-)

  SvaraRadera
 8. Jag har ännu inte läst del 1.

  SvaraRadera