lördag 17 mars 2018

Recension "Frågor jag fått om Förintelsen"


Frågor jag fått om Förintelsen
Författare: Hédi Fried
Bokförlag: Natur och Kultur
Ålder (vad jag tycker): Från 15 år
Antal sidor: 146 sidor
ISBN: 9789127150850
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.03
Första meningen i boken: Många år har hunnit gå sedan jag skrev min självbiografiska bok Skärvor av ett liv och de påföljande böckerna.

Baksidestext
Vad betydde det att ha sin syster med i Auschwitz?
Var man hungrig hela tiden?
När förstod du att det pågick ett folkmord?
Kan det hända igen?
I över trettio år har Hédi Fried rest runt i svenska skolor för att tala om Förintelsen. Vittnesmålet om hur hennes familj deporterades från sin hemstad, och hur hennes föräldrar mördades i Auschwitz, har berört tusentals elever landet runt.
Ofta är det i mötet med elevernas frågor som katastrofens omfattning blir som allra tydligast. Det är direkta, konkreta frågor som bottnar i en grundläggande känsla för humanism. Tillsammans hjälper det till att göra ett ofattbart skeende mer begripligt.

Vad tycker jag?
Jag tycker om boken jättemycket! Det är en överlevares tankar och känslor och de träffar en rakt in i hjärtat. Det är så hemskt och det blir så verkligt i denna bok. Jag älskar den och tycker att alla över 15 år borde läsa den. Jag tror att det skulle bli för jobbigt och påträngande för en person under 15 år men annars borde alla läsa den. Jag tycker också att det är ett väldigt bra språk, det är inte för svårt men ger ändå en bra känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar