lördag 21 september 2019

Recension "Historieresan"

Historieresan
Författare: Christoffer Rönnbäck & Ebba Svennung
Illustratör: Annika Huett
Bokförlag: Alfabeta
Ålder (vad jag tycker): Från ca 6 år
Antal sidor: 80 sidor
ISBN: 9789150119923
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 5.00
Recensionsexemplar: Ja! Tack så mycket!

Baksidestext
Följ med på en krokig resa genom Sveriges historia. I vått och torrt och genom stort och smått, under drygt tusen år. Från vardagsbestyr - som hur man gick på toaletten på Vikingatiden och lurade löss och loppor på Stormaktstiden, till de omvälvande skeenden då allt förändrades - som när en miljon svenskar flyttade till Amerika, eller när internet kom.
Historiens människor kunde nog vara så ovanliga, speciella och annorlunda. Men de hade drömmar, känslor och förväntningar - precis som vi. De levde bara i en annan tid och gjorde kanske saker på ett lite annat sätt. När och hur, kan du läsa om i den här boken.

Vad tycker jag?
Jag älskar denna bok! Jag gillar verkligen att det är en faktabok som inte är som en faktabok. Jag hade älskat att läsa denna när jag var i 6-9 årsåldern, även om jag inte gillade att läsa då. Jag gillade inte alls faktaböcker när jag var liten, men denna tror jag att jag hade tyckt om. Jag gillar att det är ganska enkla beskrivningar av hur det var förr och att författarna har valt stora händelser men med roliga detaljer. Som till exempel hur man trodde att lössen skulle försvinna. Den är rolig och beskrivande men inte långtråkig!
Jag gillar även illustrationerna och utformningen av boken. Jag gillar att boken är så stor och den har en rolig och lockande framsida!

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig! Redan när jag såg den här visste jag att jag skulle älska den o precis som du är jag övertygad att lilla jag också hade älskat den för jag var en historienörd som liten o det har håll i sig.
    Kramis från en med syster/ Pockethexan själv

    SvaraRadera