onsdag 15 maj 2019

Recension "Sofi & Jakob reser till New York"

Sofi & Jakob reser till New York
Författare: Lovisa de Geer
Illustratör: Millis Sarri
Bokförlag: Triumf förlag
Ålder (vad jag tycker): Från ca 3 år
Antal sidor: 32 sidor
ISBN: 9789188549617
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.00
Recensionsexemplar: Ja! Tack så mycket!

Baksidestext
"Wow! Jag skulle nog inte våga titta ut om jag bodde högst där uppe..." säger Jakob. "Undrar hur många trappsteg det är upp dit?" undrar Sofi.
Sofi och Jakob har precis landat i New York med sin favoritfaster Lollo, och allt känns högt, spännande och pirrigt. De ger sig ut på äventyr i den stora staden, reser med gula taxibilar, äter hamburgare och upptäcker Times Square, Empire State Building och Frihetsgudinnan. När de besöker Central Park Zoo får de veta att en liten apa precis har rymt. Kommer de att finna apan och få hittelönen som utlovas? Häng med på resan och hjälp barnen att hitta apan Jocko igen.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är ganska bra! Jag tycker att boken börjar alldeles för direkt och att det känns som att författaren missat att skriva några sidor. Det var till och med vid ett tillfälle jag tittade efter om jag råkat ta två sidor när jag bläddrade. Jag gillar att det är så många saker som tas upp och de besöker men samtidigt går det för fort. Jag tycker även att denna är bra med alla små faktarutor och allt runtomkring. Men jag blev ganska besviken på denna, tyvärr. Den första var ju jättebra. 
Jag gillar som sagt handlingen och idén till boken men det går för fort fram och i början hängde jag inte med alls för den började för direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar