fredag 15 mars 2019

Recension "Arthur Peppers diskreta charm"

Arthur Peppers diskreta charm
Författare: Phaedra Patrick
Bokförlag: Månpocket
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 300 sidor
ISBN: 9789175036731
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.89
Recensionsexemplar: Nej!

Baksidestext
Arthur Peppers liv går sin gilla gång. Han går upp klockan halv åtta varje dag, precis som han gjorde när hans fru Miriam levde. Han tar på sig samma grå långbyxor och senapsfärgade väst som alltid, vattnar sin ormbunke Fredrica och går ut i trädgården. Samma rutin varje dag.
Men när han på årsdagen av Miriams död bestämmer sig för att gå igenom hennes kvarlämnade saker, hittar han ett exklusivt guldarmband med berlocker undangömt i en sko. Flera av berlockerna verkar mycket dyrbara - en av dem är en liten elefant som har en inskription med ett telefonnummer till Indien. Det blir början på ett äventyr som kommer att föra Arthur till platser han aldrig tidigare besökt. Han upptäcker hur lite han egentligen vet om sin fru, och i sökandet efter sanningen kommer han att finna både tröst och kärlek.

Vad tycker jag?
Jag gillar boken! Det är en mysig feelgood med mysiga karaktärer. Jag gillar verkligen Arthurs äventyr och den röda tråden genom hela boken med armbandet. Jag tycker om språket och hur berättelsen är uppbyggd. Jag tycker boken är rolig ibland och lite ledsam ibland. Precis som feelgood ska vara, enligt mig. Jag gillar verkligen Arthur som karaktär och även en rad andra karaktärer. Det är verkligen en bra "mellanbok" om man vill ha något lättsamt och inte behöver tänka så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar