fredag 14 september 2018

Böcker i bokhyllan #47

Harry Potter och Fången från Azkaban - J.K. Rowling
Denna köpte pappa till mig när han var på Gekås i Ullared med jobbet (han är busschaufför). Den var mycket billigare där och när pappa ändå skulle dit kunde jag ge en lista på böcker jag ville ha och denna var en av de! Recension finns här.

Baksidestext
"Mörkrets herre ligger ensam och utan vänner, övergiven av sina anhängare. Hans trofaste tjänare har varit fjättrad i tolv år. I kväll, före midnatt, kommer hans tjänare att göra sig fri och ge sig av för att sluta sig till sin herre och mästare."
Efter ett magiskt missöde av enorma proportioner, rymmer Harry Potter från Dursleys och Little Whinging med Nattbussen. Han förväntar sig stora problem, men Trolldomsministeriet har större saker att ta itu med - Sirius Black, den ökände massmördaren, och Lord Voldemorts trogna anhängare, har rymt från fängelset Azkaban. De säger att han är ute efter Harry, och trolldomsministern har skickat Azkabans skräckinjagande dementorer till skolområdet.
Under sitt tredje år på Hogwarts förföljs Harry av onda rykten och förebud om död. Han får reda på sanningen om sitt förflutna och står ansikte mot ansikte med en av Mörkrets herres mest tillgivna tjänare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar