fredag 10 augusti 2018

Recension "Stad av skuggor"

Stad av skuggor
Författare: Cassandra Clare
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 526 sidor
ISBN: 9789163875052
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.11
Första meningen i boken: "Lägg av", sa dörrvakten och lade armarna i kors över det muskulösa bröstet. 

Baksidestext
Det är sommarlov och Clary Fray har äntligen fått med sig sin bäste vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig utekväll och Clarys liv får en helt ny vändning.
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med märkliga tatueringar dödar en kille inne på klubben. Kroppen försvinner utan minsta blodspår och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. 
Nästa dag dyker en av mördarna, Jace, upp på samma fik som Clary och Simon. Den kvällen försvinner Clarys mamma spårlöst...

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra! Det är absolut inte den bästa boken jag läst men absolut inte den sämsta. Emellanåt gick den ganska segt och det var lite tråkiga bitar men jag gillar överlag handlingen och allt runtomkring. Det är bra beskrivningar och jag tycker det är bra att de är i New York fast ändå inte. Jag gillar också att det är en tvist på slutet. Jag gillar däremot inte att författaren har dragit ut på vissa saker. Boken skulle kunnat kortas ner med femtio sidor enligt mig. Men som sagt är den bra överlag och jag kommer antagligen läsa nästa bok också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar