måndag 13 augusti 2018

Recension "Nattens cirkus"

Nattens cirkus
Författare: Erin Morgenstern
Bokförlag: Nordstedts
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 421 sidor
ISBN: 9789113037318
Finns hos: -
Goodreads-betyg: 4.04
Första meningen i boken: Cirkusen anländer utan förvarning. 

Baksidestext
Cirkusen anländer utan förvarning.
Den föregår inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt bara är den där, på en plats där den inte fanns i går.
Och den svarta skylten med vita, målade bokstäver som hänger på grindarna, den som bär texten:
Öppnar vid mörkrets inbrott
Stänger i gryningen
Välkommen till Le Cirque des Reves - en cirkus olik alla andra. Inne i de svart- och vitrandiga tälten, i en färglös värld som hör nattens mörkaste timmar till, döljer sig helt unika upplevelser och fantastiska fenomen.
Bakom kulisserna pågår en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att spela ett spel där de måste använda fantasins och viljans krafter för att överträffa varandra. 

Vad tycker jag?
Jag tycker inte alls om boken. Jag tyckte det var jättesvårt att hänga med i svängarna mellan årtal och platser. Det är också väldigt många olika personer vilket gör det ännu svårare för mig att hänga med. Jag tycker att historien är ganska bra men jag tyckte inte om den jättemycket. Det är ett bra språk men den är för mig väldigt svår att hänga med i. Jag har hört så mycket bra om boken men jag kunde inte alls se vart det är. Tyvärr har jag inte mycket mer att säga, förutom att jag inte gillade den alls mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar