torsdag 17 maj 2018

Recension "Isporten: Mörkt vatten"


Isporten: Mörkt vatten
Författare: Jonna Berggren
Bokförlag: Olika
Ålder (vad jag tycker): Från ca. 9 år
Antal sidor: 127 sidor
ISBN: 9789188347206
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.00
Första meningen i boken: Ismail och Maya hade flytt i flera dagar nu. 

Baksidestext
Jamina har alltid varit annorlunda. Som det där att hon kan hålla andan nästan hur länge som helst, och klara kyla bättre än alla andra. I alla fall nästan alla andra. När Milo börjar i hennes skola upptäcker Jamina att det finns fler som hon. Snart upptäcket även Väktaren Ismail deras speciella förmågor. Det är Ismail som vaktar den sista Isporten, vägen till en värld där magi och mystik är en självklarhet. En värld som håller på att gå förlorad och som bara Jamina och Milo kan rädda.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra! Den är lite seg i början eftersom det beskrivs ganska mycket hur Jamina och Milo är och då är det inte så spännande. Men i mitten av boken börjar det hända spännande saker och då slungades jag med. Jag tycker jättemycket om hur författaren berättar och man hänger verkligen med i svängarna. När det händer saker blir det lagom tempo och bra beskrivningar. Men som sagt, lite seg men när den väl är igång är den jättebra!
Jag har en känsla av att bok nummer ett är sämst men att det blir bättre och bättre eftersom det är första boken i en serie och världen ska beskrivas osv.
Tack för boken!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar