måndag 21 maj 2018

Recension "Harry Potter och Hemligheternas kammare"


Harry Potter och Hemligheternas kammare
Författare: J.K. Rowling
Bokförlag: Rabén&sjögren
Ålder (vad jag tycker): Från ca. 9 år
Antal sidor: 258 sidor
ISBN: 9789129701364
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.39
Första meningen i boken: Det var inte första gången ett gräl hade utbrutit vid frukosten i nummer fyra på Privet Drive.

Baksidestext
Någonting lyste på väggen framför dem. De närmade sig långsamt medan de ansträngde ögonen för att se genom mörkret. Halvmeterhöga bokstäver som glimmade i ljuset från de flammande facklorna hade kluddats på väggen mellan två fönster.
HEMLIGHETERNAS KAMMARE HAR ÖPPNATS.
ARVTAGARENS FIENDER, TAG ER I AKT.
När den skabbiga lilla husalfen Dobby dyker upp på Privet Drive och insisterar på att Harry Potter absolut inte får återvända till Hogwarts, misstänker Harry att hans ärkerival Draco Malfoy ligger bakom. Väl tillbaka i skolan påminner den olycksbådande varningen i en mörk korridor honom om Dobbys förutsägelser att fruktansvärda saker kommer att hända...
Under Harrys andra år på Hogwarts träffar han på magiska vidunder, upptäcker en förtrollad dagbok och avslöjar hemligheter i Hagrids förflutna, samtidigt som han, Ron och Hermione söker upp en legendarisk kammare och de dödliga hemligheterna som finns däri. 

Vad tycker jag?
Jag ÄLSKAR boken! Den är lika bra som den första boken. Den är aldrig långtråkig och det händer saker hela tiden som gör att man vill fortsätta läsa. Den är jättefin med alla illustrationer och det gör att jag som aldrig läst Harry Potter innan får en ännu klarare bild av hur det ser ut på Hogwarts och hur alla djur ser ut.
Det finns inte mycket mer att säga än att den är jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar