tisdag 22 maj 2018

Recension "Det lilla bageriet på strandpromenaden"


Det lilla bageriet på strandpromenaden
Författare: Jenny Colgan
Bokförlag: Massolit förlag
Ålder (vad jag tycker): Från ca. 15 år
Antal sidor: 412 sidor
ISBN: 9789187783944
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.89
Första meningen i boken: Många år senare, när hon var en gammal dam och befann sig miltals därifrån, skulle Polly ha svårt att förklara att det var så de levde på den tiden. 

Baksidestext
Polly hadde allt: jobb, bostad och pojkvän. Men en konkurs gör henne i det närmaste utblottad. När hon hittar ett billigt rum ovanpå ett nedlagt bageri i ett litet fiskesamhälle återupptar hon sitt största intresse. Doften av nybakat bröd sprider sig snart över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågel och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie med besättning.
Framtiden ser ljus ut. Ett eget bageri hägrar. Då inträffar en svår olycka som skakar om alla, inte minst Polly. Kan det allt viktigare vänskapen med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben bli starten på något alldeles nytt?

Vad tycker jag?
Jag tycker inte om boken så mycket, tyvärr. Jag gillade inte alls att författaren hade så många personer med och det var för många småhistorier. Jag tycker att den skulle varit bra om det bara hade varit två-tre saker som varit med, t.ex. lunnefågeln, olyckan och bageriet. Nu blev det för många grejer att hålla reda på. Jag tycker den är mysig och underhållande men det blev som sagt för mycket att hålla reda på. Dessutom var den ganska seg i början. Eller nästan mer än halva boken.
Nej, jag gillade inte denna alls faktiskt. Tyvärr. Jag kanske hade för höga förväntningar, eller så passade den inte mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar