måndag 14 maj 2018

Reader Problems Booktag


 1. Du har 20 000 olästa böcker i din bokhylla, hur bestämmer du vilken du ska läsa?
  Jag skulle göra som jag gör nu, att ha en skål med alla titlar och dra en lapp så får slumpen avgöra. Annars går jag på känsla. Känner jag för en speciell bok så drar jag ingen lapp utan tar den boken och läser.
 2. Du är halvvägs genom en bok och du känner att den inte är för dig. Ger du upp eller fortsätter? 
  Jag läser för att det är kul! Inte för att ha en massa krav. Så jag provar och ser om den är bra, är den inte det byter jag bok. Ibland kan det hända att jag fantasy-svacka t.ex. och då lägger jag den åt sidan ett tag och påbörjar den igen.
 3. Du har inte klarat ditt Goodreads-mål för året och det är en dag kvar till nyår, läser du ikapp eller struntar du i det? 
  Jag har aldrig varit med om det men jag läser som sagt för min egen skull och jag vill njuta av läsningen. Men om jag har en halv bok från att klara målet kanske jag försöker lite extra!
 4. Omslagets design byts ut mitt under en serie, hur hanterar du det?
  Det är så tillfredsställande när böcker matchar och jag klarar inte av att se t.ex. två böcker i pocket och en i inbunden av samma serie. Eller när omslaget byts ut helt och hållet. Nu har det aldrig hänt mig men jag skulle låna resten av böckerna på biblioteket och inte köpa resterande böcker.
 5. Du läser en hypad bok som du inte alls gillar. Vem pratar du med?
  Jag skriver på bloggen! Det är det bästa med att bokblogga, att man får respons och kan dela sina åsikter med likasinnade.
 6. Du börjar gråta offentligt pga. en bok. Vad gör du? 
  Nu har detta aldrig hänt och jag gråter sällan till böcker man jag skulle låta tårarna rinna. Jag har sett andra personer gråta offentligt och jag ser det inte som onormalt utan jag blir mer positiv till att läsa boken!
 7.  Uppföljaren till en bok kommer ut i butik men du har glömt vad som hände i förra boken. Läser du om den första boken?
  Nej, jag kommer ihåg ganska snabbt när jag få läsa bok två!
 8. Du vill inte låna ut dina böcker, hur säger du nej på ett trevligt sätt?
  Det har aldrig varit med om att någon frågat men jag har inte så mycket problem med att låna ut böcker. 
 9. Hur kommer du över en lässvacka?
  Jag läser korta böcker och låter mig själv göra annat. Inte svårare än så!
 10. Hur länge står en bok i din bokhylla innan den blir läst?
  Det blir lite olika eftersom jag har mitt lappsystem men i snitt kanske ett kvartal.

2 kommentarer:

 1. Vad innebär ditt lappsystem? Behöver själv hitta ett sätt att tvinga mig rensa ut olästa böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag drar en lapp när jag inte har en bok att läsa, och sen läser jag den boken som stod på lappen! Ett mycket smidigare sätt för mig att välja bok att läsa. Annars läser jag ingenting tyvärr.

   Radera