torsdag 26 april 2018

Recension "Novellhotellet"


Novellhotellet
Författare: Helen Lindholm, Ewa Broberg, Ann Hempel Pertmann, Jan-Eric Boo, Elisabeth Öhman, Ulrika Amador, C T Karlsson
Bokförlag: Marwa förlag
Ålder (vad jag tycker): Vuxen
Antal sidor: 67 sidor
ISBN: 9789163940071
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: -
Första meningen i boken: Jag sitter uppflugen på den höga barstolen, lutar min ena skyhöga klack mot fotstödet av mässing som löper runt bardiskens golvsockel.

Baksidestext
Hotellmiljön är en egen värld, så speciell att Arthur Hailey skrev en roman som utspelar sig enbart på ett hotell under fem händelserika dygn. Det mest osannolika kan hända och händer också i denna antologi, där sju författare låter sin fantasi flöda i ett antal noveller som alla har det gemensamt att ett hotell finns med i berättelsen. Det är allt från bloddrypande spänning till nostalgiska "det var bättre förr"-historier. Från lätt övernaturliga händelser till mer fantasieggande "sagor för vuxna". Kort sagt, här finns säkerligen en berättelse som kan passa oavsett om du är en bokslukare eller en mer sporadisk bokmal som föredrar en kortare lättläst novell. Koppla nu av en stund från dagens stress, dröm dig bort på ett hotellrum och låt din egen fantasi komma över dig när du läser berättelserna i Novellhotellet.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra! Jag som inte gillar noveller så mycket gillade alla mer eller mindre. Jag är förvånad att jag tyckte att de var så bra. Alla författare har sitt sätt att skriva men alla följer samma tema vilket gör att jag tycker novellerna blir bättre. Jag är förvånad över att novellerna var så bra!
Jag vet inte hur jag ska recensera riktigt men jag hoppas det räcker. (jag tror att alla hittar en novell som man gillar i denna bok!)
Tack för boken!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar