fredag 27 april 2018

Recension "Morfars hemlighet"


Morfars hemlighet
Författare: Michael Wiander
Bokförlag: Visto förlag
Ålder (vad jag tycker): Från ca. 6 år
Antal sidor: 639 sidor
ISBN: 9789187523786
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.67
Första meningen i boken: "Det är en sak jag måste berätta för dig, Dexter", viskade morfar och såg sig omkring, precis som om han misstänkte att det var någon som tjuvlyssnade bakom dörren till vardagsrummet, där de satt som vanligt i morfars soffa och småpratade.

Baksidestext
Dexter Olssons morfar är upptäcktsresande och världsberömd uppfinnare. Dexters mamma är arkeolog, men har knappt tid för honom, och hans pappa lämnade honom när han var liten. Dexter är oftast hos morfar och det bästa han vet är att lyssna på morfars spännande äventyrsberättelser. 
Men en dag avslöjar morfar sin hemlighet och allt vänds upp och ned.
Dexter blir delaktig i morfars "hemliga värld" och kampen mot den ondskefulle Evan Kostroff, som vill stjäla morfars uppfinningar och förinta världen. Efter en attack från Kostroff tvingas morfar fly tillsammans med Dexter till Svalbard där "Motståndsrörelsen" har sitt högkvarter. 

Jag hittade ingen baksidestext på eller i boken så jag hittade denna text på Bokus.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra! Den är lite lång bara, det känns som det hade räckt med runt 400 sidor. Den har en rolig handling men som sagt, det kunde suddats ut ca 200 sidor. Det var vid ett tillfälle jag tröttnade lite, det var hur man räknar ut en ekvation på ca. 2 sidor och det känns lite överkurs. Men annars är den bra! När jag var runt 12 år skulle jag ÄLSKAT denna bok eftersom den är så spännande. Jag tycker fortfarande att den är spännande men jag skulle nog uppskattat den ännu mer om jag var i tolvårsåldern. Jag tycker den är bra eftersom jag gillar när det händer saker hela tiden och den är spännande. Jag är glad att det äntligen finns spännande och bra skrivna böcker för barn! Språket är lagom för åldern och det är ett bra tempo genom hela boken. 

Tack för boken!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar