söndag 29 april 2018

Recension "Farväl till dem på land"


Farväl till dem på land
Författare: Marjaneh Bakhtiari
Bokförlag: Novellix
Ålder (vad jag tycker): Från ca. 12 år
Antal sidor: 29 sidor
ISBN: 9789175891552
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 4.11
Första meningen i boken: Jag tycker riktigt, riktigt illa om solen och hur den tvingar in sina strålar i vårt rum trots att vi har persiennerna neddragna.

Baksidestext
Innan de bar bort mammas mammas kropp såg jag att en av fransarna på hennes sjal lossnade och trillade ner på marken och trots att farmor höll riktigt hårt i mig så lyckades jag springa dit och plocka upp fransen innan min farbror lyfte upp mig. Farmor höll mig hårt igen och sa att det var okej om jag ville gråta. Det var till och med bra om jag grät. Fast jag var inte ledsen. Jag var jätteglad över fransen i min hand. Och solen kunde bränna så mycket den ville i min nacke och försöka ta sig in i min näve.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är väldigt bra! Den ger en inblick i hur det kan vara att fly från sitt hemland och hur det kan påverka med kompisar och andra saker. Det som drar ner betyget är att det är en novell, den är ju så kort och jag vill läsa mer. Men annars är den jättebra, bra skrivet, bra handling och allt är perfekt. Förutom att det är en novell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar