lördag 10 mars 2018

Recension "Gurktjuven"


Gurktjuven
Författare: Emma Frey-Skött
Bokförlag: Idus förlag
Ålder (vad jag tycker): Från 5 år
Antal sidor: 118 sidor
ISBN: 9789175776859
Finns hos: Adlibris / Bokus 
Goodreads-betyg: 4.00
Första meningen i boken: "Nu gör du som jag säger, Fia! Spring tio varv runt huset eller stick härifrån."

Baksidestext
Dörren till lekstugan glider långsamt upp på glänt och något litet lurvigt slinker ut genom dörrspringan. Fia blir alldeles iskall inuti sig när hon förstår vem det är som sitter och sniffar där på lekstugetrappan. Det är Gurkan. Och på något sätt har han sluppit lös.
Vad tar man sig till när någon har stulit ens bästa vän? Fia har faktiskt ingen aning. Det enda hon vet är att Emma och hon inte är bästisar längre. Sedan dumma Monkan började i klassen hänger Emma bara med Monkan. Fia känner sig ledsen, utanför och ARG. Så när hon av ren händelse råkar stjäla Monkans kanin Gurkan, känns det riktigt bra. Det visar sig dock vara mycket svårare att gömma en kanin än Fia någonsin trott.

Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra och handlingen är en typisk situation som kan uppstå i skolan, vilket jag tycker om. Jag stör mig lite på att det är svärord i - Jäkla. Jag tycker att man inte ska uppmuntra barn till att svära men annars är den jättebra. Det är bra att sådana här böcker skrivs eftersom det är så vanligt i skolan och många blir osams. Som sagt, jag tycker att den är bra!

Tack för boken!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar