lördag 28 oktober 2017

Recension "Monster"


Monster
Författare: Joakim Lundell, Martin Svensson, Leif Eriksson
Bokförlag: Forum
Ålder (vad jag tycker): Från 15 år
ISBN: 9789137150864
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 2.94
Första meningen i boken: Det är på hösten - bara några månader innan de kör mig till psyket - som jag kommer hem från skolan och hittar mamma med ett rep i handen.

Handling
Monster handlar om Joakim Lundells liv och allt hemskt han varit med om. Allt från barndomen där mamman var pillermissbrukare till inspelningen av Kungarna av Tylösand och allt däremellan. Man får veta att hans morfar betytt väldigt mycket under hans barndom och att pappan inte funnits närvarande. Han berättar om olika boenden och hur han genom åren suttit på gatan ena natten och nästa natt varit på en fest och ytterligare en natt senare sitter han i en trappuppgång. Det hela slutar med (som de flesta vet vid det här laget) att han har fru och har ett så bra liv man kan få efter många konstiga händelser.
Vad tycker jag?
Jag tycker boken är bra och väldigt gripande (om man nu kan säga att hans liv har varit bra), men boken är bra skriven och man får ta del av många hemska saker. Den har en röd tråd genom hela boken som jag tycker passar till bokens handling, hans mående. Samtidigt tycker jag att det är väldigt grovt det han varit med om så jag tycker att om man är under 15 kan man vänta lite med att läsa boken. Annars är boken bra och välbehövlig, vi kan inte blunda för verkligheten.

Jag ger boken 5/5 poäng!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar